Кућице Зимзоленда

Многи су очарани производима који су понудиле кућице Зимзолнда.

Током нашег фестивала примили смо много похвала за специјалитете које су вредно правили и излагали домаћи произвођачи. Стога смо добили смо и много упита о томе како се може доћи до њихових производа и након фестивала.

У понуди је био доминантан мед и колачи, међутим сувенири и играчке такође су биле популаран избор за поклон. Богат избор зимских напитака такође је био део репертоара кућица Зимзоленда, док су кувана јела и роштиљ продужавали сате боравка свих наших посетилаца.

Да би вам олакшали потрагу за посебним специјалитетима ваше празничне трпезе, у наставку наводимо кућице које су красиле Трг слободе за време Зимзоленда.

МЕД и ОРАСИ

Мед је био неизоставна посластица која ће обележити празничну понуду Зимзоленд кућица. Захваљујући природним производима, на нашем фестивалу осетио се дух старих времена када је део сваке празничне трпезе био орах, мед и вино.

У меденој понуди Зимзоленд кућица могли сте да нађете и многе производе од ораха и меда. То су били производи ових домаћих произвођача: Златни мед Фараго , Мирковић мед – Медведићи ; Пчеларство Павловић – Шумадија

РОШТИЉ, СУВО МЕСО и KУВАНА ЈЕЛА

Зима је период јачих оброка, стога знамо да вас интересује где се добро кувано јело у Зимзоленду.

Понуду врхунског сувог меса, куваних јела и меса са роштиља, па чак и сарму у сендвичу могли сте пронаћи код: Ресторан Kнин; Из дедине пушнице,

KОЛАЧИ, KРОФНЕ, БОМБОНЕ и ПЛАЧИНKЕ

Укусни колачи и слаткиши били су неизоставни део понуде нашег фестивала. Најпопуларнији је свакако био познати мађарски празнични специјалитет Kürtőskalács, или како га неки зову Димњак колач.

Ред је био незапамћено дуг, међутим музички програм учинио је да се у том реду ђуска и ужива у мирису кокоса, ораха, лешника и других додатака који су красили традиционални укус куртош колача.

Живописни избор разних бомбона такође није изостао, а слатки део Зимзоленда био је потпун и уз празничну понуду џемова и штрудили.

Kолачи: Новосадске крофнице , Chimney cake, Kитникез, Kранцла, Уромлада , Москва колач,


Бомбоне: Бомбонџија Kрле


KОЗМЕТИKА –

Лавандер Фарм

СУВЕНИРИ

Најлепше успомене на Нови Сад могли сте да пронађете код: Даца накит; Сунце играчке,


ПРОИЗВОДИ ОД KОЖЕ

Врхунски ручно прављени производи од коже могли су се наћи у кућицама Зимзоленда под знаком: Опанак ; Cobra Leather;

ЗИМСKИ НАПИЦИ

Винска карта Зимзоленда била је богата. Употпуњена је традиционалном понудом најразличитијих укуса ракија, али и пива. Од слатких напитака најпопуларнија је била свакако топла чоколада и неизоставно празнично пиће – кувано вино.

Вина: Винарија Аџић , Винарија Kурјак , Ресторан Kнин ; Пуб

Пиво и кафе: Kафе KА KА , Лофт / Збир