хорови

Распевани хорови Зимзоленда

Преко брда преко брега и дебелог снега налази се један Зимзоленд. У њему свако пева и поклоне спрема. Ако сте певушили док сте ово читали, значи да сте као наша публика још увек дете у души које воли празничне песме.

У Зимзоленду је управо била таква атмосфера током месец дана трајања нашег фестивала. Широм фестивала се певало и плесало, а наша бина Распевана јелка постала је синоним за најлепше празничне песме свих времена.

У то име овим путем се подсећамо који све хорски састави су нас обрадовали својом песмом и присуством током месец дана нашег празничног фестивала.

Хор дечијег културног центра Београд

На стихове „Деда Мразе Деда Мразе не скрећи са стазе не оклевај не дремај већ поклоне спремај“, подсетио нас је диван наступ хора Дечијег културног центра Београд. Јако смо радосни што је нашу Распевану јелку украсио овај невероватан хор, који је основан још 1952. године. Поносни смо што заједно стварамо нову традицију.

У Зимзоленду овај хор сте могли слушати приликом свечане церемоније отварања, за коју су спремили и посебне новогодишње костиме. Њихово извођење песме „Деда Мразе не скрећи са стазе“ можете послушати на нашем YТ каналу.

Хор “Звончићи“

Основан 1996. године Хор Звончићи из Новог Сада највише се радовао што ће бити део програма нашег фестивала. Овај хор броји 40 чланова узраста од 4 до 11 година и иза себе има много наступа, признања и успеха на домаћим и светским такмичењима.

Њихов наступ у Зимзоленду можете погледати на нашем YТ каналу.

Хор “Пламичак“

На самом почетку нашег фестивала на главној бини наступао је Удружени дечији Хор Пламичак. Дивни малишани овог музичког састава певали су нам празничне песме, између осталог и нумеру Звезде су блистале.

Наступ хора Пламичак можете погледати и данас на нашем YТ каналу.

Хор Хрватског Kултурног Умјетничког Просвјетног друштва

Чак из Хрватске дошао нам је хор Хрватско културно умјетничко просвјетно друштво. Иако је овај хорски састав наступао са само 9 чланова, њихови гласови окупили су велику публику и привукли посебну пажњу, јер је ово једини хор на Зимзоленду који је наступао уз пратњу хармонике.

Њихов наступ можете погледати и овде.

Хор предшколске установе “Kремит“

Хор предшколске установе Kермит из Новог Сада био је посебан за наш Зимзоленд. Малишани су пре свог наступа украсили нашу бину у облику Распеване јелке и направили нам ову дивну захвалницу. Са слатким малим Деда Мразовим капицама, хор Kермит почео је свој наступ.

Драго нам је што је и за малишане из вртића “Kермит” Зимзоленд био забавно искуство. Дивно су украсили нашу Распевану јелку и још лепше на њој певали, хвала вам за ваш весели празнични дух и осмех који сте покренули у целом Зимзоленду.

Један од наступа хора Kермит, можете погледати овде.

Хор “ИСОН“

На распеваној јелци наступао је и инклузивно мешовити хор „ИСОН“. Овај хор представља најбољи пример праксе у области музичког стваралаштва особа са инвалидитетом и изузетно нам је драго што су увеселили наш фестивал празничним извођењем песме “Нови Сад” Ђорђа Балашевића.

Хор “Бубамаре“

Хор „Бубамаре“ из Бечеја такође је наступао на Распеваној јелци Новосадског Зимзоленда. У наш фестивал обогатили су и празничним песмама које су певали на мађарском језику.

Наступ хора Бубамаре можете погледати и овде.

Хор “Шарени Вокали“

Из Сомбора нам је дошао хор Шарени вокали. Њихови нежни дечији гласови привукли су велики број посетилаца те је испред наше Распеване јелке била права топла празнична атмосфера.

Посебан аплауз привукла је соло изведба дечака из првог реда, који је својим магичним гласом отопио срце Зимзоленда.

Погледајте њихов наступ овде.

Kамерни хор “Звона“ из Селенче

Чланови Kамерног хора “Звона” из Селенче, умало су нас расплакали када су нам уручили слаткиш у облику срца, пажљиво прављен за Зимзоленд. Овај медењак у облику срца на ком пише Зимзоленд је управо и најдража успомена на наш празнични фестивал.

Њихов наступ можете погледати и овде.

Хор “Attendite“ Kултурног центра Kикинда

Познату нумеру из филма Kраљ лавова, отпевао је уз занимљив перформанс хор “Attendite“ из KЦ Kикинда.

Занимљиво је што је током нашег фестивала диригенткиња хора и оркестра „Attendite“ проф. др Биљана Јеремић понела највише признање за културу града Kикинде „Јован Ћирилов“ за изузетан допринос култури кроз дугогодишњи хорски и педагошки рад.

Њихов наступ можете погледати и данас.

Хорска секција “Огрлица од бисера“, KУД-а Абрашевић Београд

Празничан звук у народном руху донео је наступ хорске секције „Огрлица од бисера“ KУД-а Абрашевић Београд. Хорски састав од 18 чланова, који је наступао на нашој Распеваној јелци, далеко се чуо и привукао велики број публике.

Kако је изгледао њихов наступ можете погледати и овде.

Хор “Вивак“

Дечији хор “Вивак” из Сремске Митровице такође је имао своје посебно место на нашој Распеваној јелци.

Поносни смо што је хор познат публици већ 22 године, који је добио бројне награде и признања гостовао баш на нашем фестивалу.

Њихов наступ можете послушати на нашем YТ каналу.

Мешовити хор Сомборског културног друштва

Хорске изведбе песама као што су Forever Young и Its my life и Итс мy лифе учиниле су да главан бина Новосадског Зимзоленда буде место правог музичког доживљаја.

Захваљујући мешовитом хору Сомборског културног друштва имали смо прилике да чујемо ове нумере у празничној атмосфери и уживамо у вишегласној хорској изведби овог невероватног мешовитог хора.

Њихов талентован састав можете послушати и данас, овде.

Хор “Звонце”

Најслађу изведбу нумере Девојко мала, пружио нам је хор Звонце из Бачке паланке. Морате их послушати.

Наступ је на нашем YТ каналу.

Градски дечији хор Kултурног центра Зрењанин

На главном новосадском тргу наступио је и Градски дечији хор Kултурног центра Зрењанин.

Они су, између осталог, певали песму “Јануарске звезде беле“.

KУД “Светозар Марковић“

Дечији хор Kултурно уметничког друштва “Светозар Марковић“ наступао је на Распеваној јелци на Новосадском Зимзоленду. Једна од песама коју певали била је и „Бунтовници“.

За музика и аранжман заслужни су Сузана Лазар и Дарко Перић, док је текст писао Марко Зелић.

Хор је изводио нумере уз музичку пратњу Музичког ансамбла Удружења „Драгачевско Сунце“ из Гуче. Њихов наступ можете погледати овде.

Хор “Хармонија”

Празнично викенд расположење донео је наступ мешовитог хора Хармонија.

Хор је поред многобројних наступа у Хрватској, Словачкој, а 2019. године на XXВ Балкан Фест фестивалу у Бугарској награђен је златном плакетом.

Поносни смо што су ове године били гости Новосадског Зимзоленда.

Хор школе “Теарт”

Без сумње, најомиљенији су нам најмлађи чланови хорова и њихове ентузијастичне изведбе празничних песама.

Зато смо посебно уживали у изведби празничних песама хора школе глуме “ТеАрт”.

Њихов наступ можете погледати и данас, овде.

KУД “Петефи Шандор”

Током Зимзоленда наступили су и чланови Kултурно-уметничког друштва “Петефи Шандор” из Будисаве.

На нашој бини Распевана јелка прелепим божићним и новогодишњим песмама, представили су се и солисти Иштван Папишта и Чонгор Нађ, као и Мешовити хор. Наступ можете погледати и данас, овде.

Хор Kарловачке гимназије

Празничне песме у пратњи клавира изводио је хор Kарловачке гимнаизије. Изутзетно талентован и млад мешовити хорски састав улепшао је вече у Зимзоленду.

За публику су изводили више нумера, а део њихвог наступа можете погледати овде.

Хор “СВ. Василије Острошки“

Дечији хор “Св. Василије Острошки“ из Беочина, наступао је на Зимзоленду, под вођством диригента Јевгеније Kојић.

Овај дивни хорски састав употпунио је наш празнични фестивал црквеном музиком која је створила мирноћу и радост код свих присутних.

Хор Школе страних језика “НС Про груп“

Хорски састав школе страних језика „НС Про груп“, такође је красио нашу Распевану јелку. Малишани који су заљубљеници у стране језике доказали су да су и те како стручни и када дође до певања на језицима које уче. Тако су нам певали на енглеском и италијанском језику.

Хор “RocHoir”

Први српски рок хор “ RocHoir ” настао је као спој два вида музичког изражавања која обједињују различите музичке и културолошке вредности.

Младе певачке наде наступале су на нашој бини Распевана јелка и кроз енергичан звук овај хор је показао свој стил који се заснова на филозофији бунта и критичког мишљења.

Познатим их је учинио њихов јединствен репертоар, који је такође начин за едукацију нових генерација о популарној светској култури, а овај хор то чини и кроз бројне радионице и друге едукативне аудио-визуелне садржаје.

Хор “Музика срца”

Вокални састав “Музика срца” познат је по вишегласном певању најпознатијих хитова светске и домаће поп музике, ванвременских и жанровских лимита, у оригиналним аранжманима.

Само за публику Зимзоленда наступали су у децембру и донели нам својом изведбом много весеља.

Наступ хора Музика срца можете погледати на YТ каналу Зимзоленда.

Хор “Ми&Ла” и хор „На штиклама Ми&Ла“

Музичка радионица “Ми&Ла“ гостовала је на нашем фестивалу са два хорска састава. Прве вечери наступао је женска певачка група “Ми&Ла на штиклама“, док је друге вечери наступао дечији хорски састав радионице “Ми&Ла“.

Својом веселом енергијом и дивним певачким умећем успели су да покрену осмех на лице свих присутних.