Хуманитарне акције су отопиле срце Зимзоленда

Празници су оно доба године када треба да се подсетимо зашто је важно ценити време које проводимо са ближњима и колико испуњава усрећити људе око себе малим знацима пажње који значе толико много. Током Новосадског Зимзоленда, одржане су бројне хуманитарне акције које су отопиле срце свих грађана и донеле толико осмеха и среће на Трг слободе.

Да ниједно време није тако савршено за даривање као током сезоне празника, потврдио је број пакетића који су током Новосадског Зимзоленда прикупљени и упућени на адресу СОС Дечијa селa Србија и Свратишта за децу или за децу са церебралном парализом.

Хуманитарне акције одвијале су се у организацији Удружења грађана Нови Сад под слоганом „Слаткиш за слаткише заједно можемо више“ уз сарадњу Новосадског Зимзоленда.

Једна од најзанимљивијих свакако је била хуманитарна акција Фаце паинтинг. Макеуп артист Зорица Челебић и макеуп студио А Academy су користећи боје за лице, осликале лице сваког малишана који је хтео да се преруши у своју омиљену животињу. Малишани су се маскирали у тигра, лептира, панду, што је донело много празничне радости и дечијег смеха на главну бину Зимзоленда.

Ова дивна атмосфера подстакла је да се што већи број одазове хуманитарној акцији прикупљања слаткиша и играчака за пакетиће који ће бити уручени деци из СОС Дечијa селa Србија.

Хуманитарна акција се проширила и све више грађана добило је жељу да учествује.

Зато смо до почетка фестивала до 15. децембра отворили могућност свима који желе да донирају пакетиће, могућност да то и учине. Сваког дана посетиоци Зимзоленда могли су да донесу слаткише и играчке за пакетиће за Свратиште за децу или за децу са церебралном парализом.

Захваљујући великодушној донацији ДДОР осигурања још новогодишњих пакетића било је подељено. Током последње недеље прикупљања пакетића, ДДОР осигурање послало је пажљиво упаковане пакетиће које су усмерили на адресу Свратишта за децу или деци са церебралном парализом. Ова дивна хуманитарна акција ДДОР осигурања, једног од спонзора Зимзоленда, допринела је правом празничном расположењу и подсетила нас зашто је период празника заиста најлепше доба године.

Сада када су пакетићи подељени ми као Деда Мразови помоћници можемо да одахнемо, знајући да је оно најбитније учињено. Не постоји начин да се опише срећа малишана када су добили своје пакетиће. Срца су нам пуна и очи пуне суза када видимо колико су захвални и срећни што су слаткиши и играчке дошле на време пред Нову годину и Божић.

Ове акције биле су повод и да се подсетимо да за сваку насмејану породицу склупчану око топлог камина и огромне гомиле поклона испод јелке, има оних који немају ватре, поклона, а понекад чак и породице или дома.

Наравно, сви желимо да помогнемо онима којима је помоћ потребна и знамо да су празници време давања. Међутим, овај празнични осећај треба да задржимо и током целе године, зато посебно хвала свима који су учествовали са нама у овој хуманитарној мисији и што су са нама покренули празнични дух даривања.

1 Comment

Comments are closed.