Humanitarne akcije su otopile srce Zimzolenda

Praznici su ono doba godine kada treba da se podsetimo zašto je važno ceniti vreme koje provodimo sa bližnjima i koliko ispunjava usrećiti ljude oko sebe malim znacima pažnje koji znače toliko mnogo. Tokom Novosadskog Zimzolenda, održane su brojne humanitarne akcije koje su otopile srce svih građana i donele toliko osmeha i sreće na Trg slobode.

Da nijedno vreme nije tako savršeno za darivanje kao tokom sezone praznika, potvrdio je broj paketića koji su tokom Novosadskog Zimzolenda prikupljeni i upućeni na adresu SOS Dečija sela Srbija i Svratišta za decu ili za decu sa cerebralnom paralizom.

Humanitarne akcije odvijale su se u organizaciji Udruženja građana Novi Sad pod sloganom “Slatkiš za slatkiše zajedno možemo više” uz saradnju Novosadskog Zimzolenda.

Jedna od najzanimljivijih svakako je bila humanitarna akcija Face painting. Makeup artist Zorica Čelebić i makeup studio A Academy su koristeći boje za lice, oslikale lice svakog mališana koji je hteo da se preruši u svoju omiljenu životinju. Mališani su se maskirali u tigra, leptira, pandu, što je donelo mnogo praznične radosti i dečijeg smeha na glavnu binu Zimzolenda.

Ova divna atmosfera podstakla je da se što veći broj odazove humanitarnoj akciji prikupljanja slatkiša i igračaka za paketiće koji će biti uručeni deci iz SOS Dečija sela Srbija.

Humanitarna akcija se proširila i sve više građana dobilo je želju da učestvuje.

Zato smo do početka festivala do 15. decembra otvorili mogućnost svima koji žele da doniraju paketiće, mogućnost da to i učine. Svakog dana posetioci Zimzolenda mogli su da donesu slatkiše i igračke za paketiće za Svratište za decu ili za decu sa cerebralnom paralizom.

Zahvaljujući velikodušnoj donaciji DDOR osiguranja još novogodišnjih paketića bilo je podeljeno. Tokom poslednje nedelje prikupljanja paketića, DDOR osiguranje poslalo je pažljivo upakovane paketiće koje su usmerili na adresu Svratišta za decu ili deci sa cerebralnom paralizom. Ova divna humanitarna akcija DDOR osiguranja, jednog od sponzora Zimzolenda, doprinela je pravom prazničnom raspoloženju i podsetila nas zašto je period praznika zaista najlepše doba godine.

Sada kada su paketići podeljeni mi kao Deda Mrazovi pomoćnici možemo da odahnemo, znajući da je ono najbitnije učinjeno. Ne postoji način da se opiše sreća mališana kada su dobili svoje paketiće. Srca su nam puna i oči pune suza kada vidimo koliko su zahvalni i srećni što su slatkiši i igračke došle na vreme pred Novu godinu i Božić.

Ove akcije bile su povod i da se podsetimo da za svaku nasmejanu porodicu sklupčanu oko toplog kamina i ogromne gomile poklona ispod jelke, ima onih koji nemaju vatre, poklona, a ponekad čak i porodice ili doma.

Naravno, svi želimo da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna i znamo da su praznici vreme davanja. Međutim, ovaj praznični osećaj treba da zadržimo i tokom cele godine, zato posebno hvala svima koji su učestvovali sa nama u ovoj humanitarnoj misiji i što su sa nama pokrenuli praznični duh darivanja.

1 Comment

Comments are closed.