Kućice Zimzolenda

Mnogi su očarani proizvodima koji su ponudile kućice Zimzolnda.

Tokom našeg festivala primili smo mnogo pohvala za specijalitete koje su vredno pravili i izlagali domaći proizvođači. Stoga smo dobili smo i mnogo upita o tome kako se može doći do njihovih proizvoda i nakon festivala.

U ponudi je bio dominantan med i kolači, međutim suveniri i igračke takođe su bile popularan izbor za poklon.

Bogat izbor zimskih napitaka takođe je bio deo repertoara kućica Zimzolenda, dok su kuvana jela i roštilj produžavali sate boravka svih naših posetilaca.

Da bi vam olakšali potragu za posebnim specijalitetima vaše praznične trpeze, u nastavku navodimo kućice koje su krasile Trg slobode za vreme Zimzolenda.

MED i ORASI

Med je bio neizostavna poslastica koja će obeležiti prazničnu ponudu Zimzolend kućica.

Zahvaljujući prirodnim proizvodima, na našem festivalu osetio se duh starih vremena kada je deo svake praznične trpeze bio orah, med i vino.

U medenoj ponudi Zimzolend kućica mogli ste da nađete i mnoge proizvode od oraha i meda. To su bili proizvodi ovih domaćih proizvođača: Zlatni med FaragoMirković med – Medvedići  ; Pčelarstvo Pavlović – Šumadija

ROŠTILJ, SUVO MESO i KUVANA JELA

Zima je period jačih obroka, stoga znamo da vas interesuje gde se dobro kuvano jelo u Zimzolendu.

Ponudu vrhunskog suvog mesa, kuvanih jela i mesa sa roštilja, pa čak i sarmu u sendviču mogli ste pronaći kod: Kreativna kuhinja , Restoran Knin; Iz dedine pušnice,

KOLAČI, KROFNE, BOMBONE i PLAČINKE

Ukusni kolači i slatkiši bili su neizostavni deo ponude našeg festivala. Najpopularniji je svakako bio poznati mađarski praznični specijalitet Kürtőskalács, ili kako ga neki zovu Chimney Cake ili Dimnjak kolač.

Red je bio nezapamćeno dug, međutim muzički program učinio je da se u tom redu đuska i uživa u mirisu kokosa, oraha, lešnika i drugih dodataka koji su krasili tradicionalni ukus kurtoš kolača.

Živopisni izbor raznih bombona takođe nije izostao, a slatki deo Zimzolenda bio je potpun i uz prazničnu ponudu džemova i štrudli.

Kolači: Novosadske krofnice , Chimney cake , Kitnikez, Krancla, Uromlada , Moskva kolač,

Bombone: Bombondžija Krle

KOZMETIKA –

Lavander Farm

SUVENIRI

Najlepše uspomene na Novi Sad mogli ste da pronađete kod: Daca nakit; Sunce igračke;

PROIZVODI OD KOŽE

Vrhunski ručno pravljeni proizvodi od kože mogli su se naći u kućicama Zimzolenda pod znakom: Opanak ; Cobra Leather;

ZIMSKI NAPICI

Vinska karta Zimzolenda bila je bogata.

Upotpunjena je tradicionalnom ponudom najrazličitijih ukusa rakija, ali i piva. Od slatkih napitaka najpopularnija je bila svakako topla čokolada i neizostavno praznično piće – kuvano vino.

Vina: Vinarija Adžić , Vinarija Kurjak , Restoran Knin ; Pub

Pivo: The Pub,

Kafe: Kafe KA KA , Loft  / Zbir