Vikend u Zimzolendu

Vikend večeri Zimzolenda, stvarno su učinile da naš praznični festival bude jedna od popularnih vikend destinacija u Novom Sadu.

Svakog petka, subote i nedelje Novosađani su mogli da uživaju u izvrsnim muzičkim, horskim nastupima, DJ večerima i raznovrsnom dečijem programu.

MUZIČKI NASTUPI

Uvek energična vikend atmosfera bila je svake subote na bini Novosadskog Zimzolenda. Bendovi koji su gostovali doneli su veselje na Trg slobode i pokazali da su svirke na otvorenom baš njihov fah.

Nastupao je bend Super stvar koji je svečano i otvorio naš praznični festival. Njihov energični nastup okupio je mnoge i pokrenuo dobro raspoloženje koje se zadržalo i danas.

Ove godine na glavnoj bini Zimzolenda nastupali su bend Super stvar, bend Sketch, Miloš Mitić Trio, Dva i po muzičara, bend Gunđala i bend Nomos Trio. Na njihovim nastupima mogli ste čuti Pop, Funky, Pop/rock muziku i uživati pod vedrim nebom našeg prazničnog festivala.

Nastupi bendova bili su zakazani za svaki vikend na Trgu slobode od 19.30 časova.

HORSKI NASTUPI

Praznici su vreme mira i radosti, a to najviše osetimo dok pevamo vesele praznične pesme! Na našoj bini Raspevana jelka ugostili smo horove iz raznih krajeva Srbije. Hvala im što tradicionalnom pesmom donose smeh, veselje i prazničnu melodiju u centar grada.

Novosadsкi Zimzolend bio je mesto originalne božićne i novogodišnje pesme

Ukoliko ste propustili spektakl Raspevane jelke Zimzolenda, prethodne nastupe možete pogledatii danas na našem YouTube profilu.

DJ VEČERI

Subotnje večeri savršeno su zagrejali nastupi elektronske muzike koje su pripremili didžejevi koji su nastupali na glavnoj bini Zimzolenda. Među njima bili su DJ Radio AS FM , DJ Nexus, DJ Fiki, DJ Deez, a poslednji vikend festivala zatvorio je nastup DJ-a Stefana Roganovića.

DEČIJI PROGRAM

Brojne dečije radionice, predstave i nastupi horova zauzeli su mesto u programu našeg Zimzolenda. Posebnu prazničnu radost izazvali su i podeljeni paketići.

Radoznalim pogledima naši najmlađi posetioci učili su kako da budu novinari, šta je face painting, bili su u lutkarskom pozorištu, dobili paketiće i pevali praznične pesme.

Održane su Eko heroj radionice, Dnevnikova škola novinarstva i Face painting.

Tu je i nezaboravan pozorišni program.

Lutkarska predstava “Ko se boji vuka još” izazvala je veliko interesovanje publike. Zanimljiva izvedba ekipe Pozorište iz kofera donela je dečiji smeh na Zimzolend i podsetila nas na poučnost poznate priče o tri praseta.

Poslednjeg vikenda Zimzolenda mališani su saznali da li je Majmun miša uspeo da dođe u Zemlju slatkiša zahvaljujući predstavi studija Željko Veseljko.

vikend u Zimzolendu

Uz ovaj raznovrsni program dok ste u centru grada , takođe , mogli ste i da se provozate novogodišnjim fijakerom i da probate ručno pravljene specijalitete koji su bili u ponudi u tridesetak kućica Novosadskog Zimzolenda.