Program Novosadskog Zimzolenda od 17.12. do 19.12.

Ovog vikenda Novosadski Zimzolend donosi još mnogo zanimljivih radionica, koncerata i humanitarnih akcija.

PETAK

18.00 – Hor “Harmonija”

Praznično vikend raspoloženje počinjemo nastupom mešvitog hora Harmonija. Hor je pored mnogobrojnih nastupa u Hrvatskoj, Slovačkoj, a 2019. godine na XXV Balkan Fest festivalu u Bugarskoj nagrađen je zlatnom plaketom. Ove godine gosti su Novosadskog Zimzolenda i nastupaće u petak u 18.00 časova na bini Raspevana jelka.

19.30 – DJ Fiki

Energičnu vikend atmosferu pokrenuće DJ Fiki uz neverovatan set elektronske muzike. Ne zaboravite da preuzmete svoje omiljeno zimsko piće kojih ima mnogo u ponudi kućica Zimzolenda i da se zagrejete plesom.

SUBOTA

16.00 – Čepom do osmeha

Ovog Zimzolenda, možete da učestvujete u brojnim humanitarnim akcijama, a jedna od njih je Novosađanima poznata akcija Udurženje “Čepom do osmeha”. U okviru ove ekološke akcije cilj je da se recikliranjem plastičnih čepova prikupe sredstava za pomoć deci sa invaliditetom ili sa smetnjom u razvoju u obrazovno školskom procesu. 

Ovog puta za Novosadski Zimzolend pripremili su radionicu Eko heroj u okviru koje ćete takođe moći da priložite plastične čepove za recikliranje, ali i da naučite mnogo ekologiji. Mališani Zimzolenda učiće o recikliranju i kako da najbolje moguće čuvaju sve(t) oko sebe.

Radionica i akcija biće i održane narednog dana (u nedelju) od 16.00 na istom mestu.

17.00 – Vintage club

U subotu od 17.00 ispred glavne bine Zimzolenda, pod večernjom rasvetom biće održana vintiž modna revija. Izuzetno nam je drago što će naš praznični festival da dobije ovako jedinstvenu manifestaciju i prikaže svojim posetiocima kreativne kombinacije unikatne radnje “Vintage Club”. U njihovoj ponudi možete pronaći unikatne odevne predmete koje nose evergreen stil 60ih, 70ih, 80ih godina.

18.00 – Hor škole „TeArt

Na Trgu slobode u Novom Sadu Novosadski Zimzolend dovodi nastupe mnogih horova. Bez sumnje, najomiljeniji su nam najmlađi članovi horova i njihove entuzijastične izvedbe prazničnih pesama. U subotu u 18.00 časova na bini Raspevana jelka, nastupaće hor škole glume “TeArt”.

19.30 – Aleksandra Milošević

Subotnje veče upotpuniće atraktivan nastup Aleksandre Milošević koji će trajati do kasnih večernjih časova.

Pozvani ste da đuskate ispred glavne bine Zimzolenda i uživate u subotnjem raspoloženju uz ukus kuvanog vina. Ne zaboravite da napunite baterije na telefonu znate da je Zimzolend mesto neverovatnih prazničnih fotografija.

NEDELJA

18.00 – KUD „Petefi Šandor“

Od 18.00 časova u nedelju na bini Raspevana jelka nastupaće hor mađarskog kulturno-umetničko društva „Petefi Šandor” iz Pančeva. Za program Zimzolenda se priprema mešovita pevačka sekcija i brojne praznične numere.

Ne propustite uz vikend program otkrijete i domaće proizvode koji se mogu pronaći u tridesetak  kućica Zimzolenda. U ponudi je kuvano vino, razna piva, slatkiše, praznične kolačiće, bombone, kao i suvenire i novogodišnje ukrase. 

Uz to biće bogata ponuda slanih specijaliteta i tradicionalnih glavnih jela kao što su sarme, pljeskavice, jagnjetina, sušeno meso i još mnogo toga.

Za sve moguće izmene programa najbolje je da pratite informacije koje se ažuriraju u svakom momentu na našem Instagram profilu.