Raspevani horovi Zimzolenda

Preko brda preko brega i debelog snega nalazi se jedan Zimzolend. U njemu svako peva i poklone sprema. Ako ste pevušili dok ste ovo čitali, znači da ste kao naša publika još uvek dete u duši koje voli praznične pesme.

U Zimzolendu je upravo bila takva atmosfera tokom mesec dana trajanja našeg festivala. Širom festivala se pevalo i plesalo, a naša bina Raspevana jelka postala je sinonim za najlepše praznične pesme svih vremena.  

U to ime ovim putem se podsećamo koji sve horski sastavi su nas obradovali svojom pesmom i prisustvom tokom mesec dana našeg prazničnog festivala.

Hor dečijeg kulturnog centra Beograd

Na stihove “Deda Mraze Deda Mraze ne skreći sa staze ne oklevaj ne dremaj već poklone spremaj“, podsetio nas je divan nastup hora Dečijeg kulturnog centra Beograd. Jako smo radosni što je našu Raspevanu jelku ukrasio ovaj neverovatan hor, koji je osnovan još 1952. godine. Ponosni smo što zajedno stvaramo novu tradiciju.

U Zimzolendu ovaj hor ste mogli slušati prilikom svečane ceremonije otvaranja, za koju su spremili i posebne novogodišnje kostime. Njihovo izvođenje pesme “Deda Mraze ne skreći sa staze” možete poslušati na našem YT kanalu.

Hor Zvončići

Osnovan 1996. godine Hor Zvončići iz Novog Sada najviše se radovao što će biti deo programa našeg festivala.  Ovaj hor broji 40 članova uzrasta od 4 do 11 godina i iza sebe ima mnogo nastupa, priznanja i uspeha na domaćim i svetskim takmičenjima.

Njihov nastup u Zimzolendu možete pogledati na našem YT kanalu.

Hor Plamičak

Na samom početku našeg festivala na glavnoj bini nastupao je Udruženi dečiji Hor Plamičak. Divni mališani ovog muzičkog sastava pevali su nam praznične pesme, između ostalog i numeru Zvezde su blistale

Nastup hora Plamičak možete pogledati i danas na našem YT kanalu.  

Hor Hrvatskog Kulturnog Umjetničkog Prosvjetnog društva

Hrvatsko kulturno umjetničko prosvjetno društvo nastupao sa samo 9 članova, njihovi glasovi okupili su veliku publiku i privukli posebnu pažnju, jer je ovo jedini hor na Zimzolendu koji je nastupao uz pratnju harmonike.

Njihov nastup možete pogledati i ovde.

Hor predškolske ustanove Kremit

Hor predškolske ustanove Kermit iz Novog Sada bio je poseban za naš Zimzolend. Mališani su pre svog nastupa ukrasili našu binu u obliku Raspevane jelke i napravili nam ovu divnu zahvalnicu. Sa slatkim malim Deda Mrazovim kapicama, hor Kermit počeo je svoj nastup.

Drago nam je što je i za mališane iz vrtića “Kermit” Zimzolend bio zabavno iskustvo. Divno su ukrasili našu Raspevanu jelku i još lepše na njoj pevali, hvala vam za vaš veseli praznični duh i osmeh koji ste pokrenuli u celom Zimzolendu.

Jedan od nastupa hora Kermit, možete pogledati ovde.

Hor ISON

Na raspevanoj jelci nastupao je i inkluzivno mešoviti hor “ISON”.  Ovaj hor predstavlja najbolji primer prakse u oblasti muzičkog stvaralaštva osoba sa invaliditetom i izuzetno nam je drago što su uveselili naš festival prazničnim izvođenjem pesme “Novi Sad” Đorđa Balaševića.

Hor Bubamare

Hor “Bubamare” iz Bečeja takođe je nastupao na Raspevanoj jelci Novosadskog Zimzolenda. U naš festival obogatili su i prazničnim pesmama koje su pevali na mađarskom jeziku.

Nastup hora Bubamare možete pogledati i ovde.

Hor Šareni Vokal

Iz Sombora nam je došao hor Šareni vokali. Njihovi nežni dečiji glasovi privukli su veliki broj posetilaca te je ispred naše Raspevane jelke bila prava topla praznična atmosfera.

Poseban aplauz privukla je solo izvedba dečaka iz prvog reda, koji je svojim magičnim glasom otopio srce Zimzolenda.

Pogledajte njihov nastup ovde.  

Kamerni hor Zvona iz Selenče

Članovi Kamernog hora “Zvona” iz Selenče, umalo su nas rasplakali kada su nam uručili slatkiš u obliku srca, pažljivo pravljen za Zimzolend. Ovaj medenjak u obliku srca na kom piše Zimzolend je upravo i najdraža uspomena na naš praznični festival.

Njihov nastup možete pogledati i ovde.

Hor Attendite Kulturnog centra Kikinda

Poznatu numeru iz filma Kralj lavova, otpevao je uz zanimljiv performans hor”Attendite” iz KC Kikinda.

Zanimljivo je što je tokom našeg festivala dirigentkinja hora i orkestra “Attendite!” prof. dr Biljana Jeremić ponela najviše priznanje za kulturu grada Кikinde “Jovan Ćirilov” za izuzetan doprinos kulturi kroz dugogodišnji horski i pedagoški rad.

Njihov nastup možete pogledati i danas.

Horska sekcija Ogrlica od bisera, KUD-a Abrašević Beograd

Prazničan zvuk u narodnom ruhu doneo je nastup horske sekcije „Ogrlica od bisera“ KUD-a Abrašević Beograd. Horski sastav od 18 članova, koji je nastupao na našoj Raspevanoj jelci, daleko se čuo i privukao veliki broj publike.

Kako je izgledao njihov nastup možete pogledati i ovde.

Hor Vivak

Dečiji hor “Vivak” iz Sremske Mitrovice takođe je imao svoje posebno mesto na našoj Raspevanoj jelci.

Ponosni smo što je hor poznat publici već 22 godine, koji je dobio brojne nagrade i priznanja gostovao baš na našem festivalu.

Njihov nastup možete poslušati na našem YT kanalu.

Mešoviti hor Somborskog kulturnog društva  

Horske izvedbe pesama kao što su Forever Young i Its my life učinile su da glavan bina Novosadskog Zimzolenda bude mesto pravog muzičkog doživljaja.

Zahvaljujući mešovitom horu Somborskog kulturnog društva imali smo prilike da čujemo ove numere u prazničnoj atmosferi i uživamo u višeglasnoj horskoj izvedbi ovog neverovatnog mešovitog hora.

Njihov talentovan sastav možete poslušati i danas, ovde.

Hor Zvonce

Najslađu izvedbu numere Devojko mala, pružio nam je hor Zvonce iz Bačke palanke. Morate ih poslušati. Nastup je na našem YT kanalu.

Gradski dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanin

Na glavnom novosadskom trgu nastupio je i Gradski dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanin.

Oni su, između ostalog, pevali pesmu “Januarske zvezde bele”.

KUD Svetozar Marković

Dečiji hor Kulturno umetničkog društva “Svetozar Marković” nastupao je na Raspevanoj jelci na Novosadskom Zimzolendu. Jedna od pesama koju pevali bila je i “Buntovnici”.

Za muzika i aranžman zaslužni su Suzana Lazar i Darko Perić, dok je tekst pisao Marko Zelić.

Hor je izvodio numere uz muzičku pratnju Muzičkog ansambla Udruženja “Dragačevsko Sunce” iz Guče. Njihov nastup možete pogledati ovde.

Hor Harmonija

Praznično vikend raspoloženje doneo je nastup mešovitog hora Harmonija.

Hor je pored mnogobrojnih nastupa u Hrvatskoj, Slovačkoj, a 2019. godine na XXV Balkan Fest festivalu u Bugarskoj nagrađen je zlatnom plaketom.

Ponosni smo što su ove godine bili gosti Novosadskog Zimzolenda.

Hor škole Teart

Bez sumnje, najomiljeniji su nam najmlađi članovi horova i njihove entuzijastične izvedbe prazničnih pesama.

Zato smo posebno uživali u izvedbi prazničnih pesama hora škole glume “TeArt”.

Njihov nastup možete pogledati i danas, ovde.

KUD Petefi Šandor

Tokom Zimzolenda nastupili su i članovi Kulturno-umetničkog društva “Petefi Šandor” iz Budisave.

Na našoj bini Raspevana jelka prelepim božićnim i novogodišnjim pesmama, predstavili su se i solisti Ištvan Papišta i Čongor Nađ, kao i Mešoviti hor. Nastup možete pogledati i danas, ovde.

Hor Karlovačke gimnazije

Praznične pesme u pratnji klavira izvodio je hor Karlovačke gimnaizije. Izutzetno talentovan i mlad mešoviti horski sastav ulepšao je veče u Zimzolendu.

Za publiku su izvodili više numera, a deo njihvog nastupa možete pogledati ovde.

Hor SV. Vasilije Ostroški

Dečiji hor “Sv. Vasilije Ostroški” iz Beočina, nastupao je na Zimzolendu, pod vođstvom dirigenta Jevgenije Kojić.

Ovaj divni horski sastav upotpunio je naš praznični festival crkvenom muzikom koja je stvorila mirnoću i radost kod svih prisutnih.

Hor Škole stranih jezika NS Pro group

Horski sastav škole stranih jezika „NS Pro group“, takođe je krasio našu Raspevanu jelku. Mališani koji su zaljubljenici u strane jezike dokazali su da su i te kako stručni i kada dođe do pevanja na jezicima koje uče. Tako su nam pevali na engleskom i italijanskom jeziku.

Hor “Rochoir

Prvi srpski rok hor “RocHoir” nastao je kao spoj dva vida muzičkog izražavanja koja objedinjuju  različite muzičke i kulturološke vrednosti.

Mlade pevačke nade nastupale su na našoj bini Raspevana jelka i kroz energičan zvuk ovaj hor je pokazao svoj stil koji se zasnova na filozofiji bunta i kritičkog mišljenja.

Poznatim ih je učinio njihov jedinstven repertoar, koji je takođe način za edukaciju novih generacija o popularnoj svetskoj kulturi, a ovaj hor to čini i kroz brojne radionice i druge edukativne audio-vizuelne sadržaje.

Hor Muzika srca

Vokalni sastav “Muzika srca” poznat je po višeglasnom pevanju najpoznatijih hitova svetske i domaće pop muzike, vanvremenskih i žanrovskih limita, u originalnim aranžmanima.

Samo za publiku Zimzolenda nastupali su u decembru i doneli nam svojom izvedbom mnogo veselja.

Nastup hora Muzika srca možete pogledati na YT kanalu Zimzolenda. 

Hor “Mi&La” i hor “Na štiklama Mi&La

Muzička radionica “Mi&La” gostovala je na našem festivalu sa dva horska sastava. Prve večeri nastupao je ženska pevačka grupa “Mi&La na štiklama“, dok je druge večeri nastupao dečiji horski sastav radionice “Mi&La“.

 Svojom veselom energijom i divnim pevačkim umećem uspeli su da pokrenu osmeh na lice svih prisutnih.